Aprilia RS 125

    Aprilia RS 125

    Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

    H Aprilia RS 125 έχει δραστικές σχεδιαστικές αλλαγές, νέα ηλεκτρονικά σε πολλά σημεία και συμμορφώνεται με τις Euro 5 προδιαγραφές, ενώ σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, παραμένει η μόνη μοτοσυκλέτα 125 κυβικών που είναι κατασκευασμένη στην Ιταλία.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

     
    Η αισθητική ανανεώνεται, με το μούτρο να εμπνέεται από τη νέα RS 660, η σχεδιαστική επήρεια της οποίας φάνηκε και στο RSV4 της νέας χρονιάς. Παράλληλα, τα φωτιστικά σώματα είναι πλήρως LED, με τα εμπρός φλας να ενσωματώνονται πλέον στους προβολείς. H Aprilia RS 125 φέρει πλέον έναν νέο πίνακα οργάνων, με την μορφή μιας οθόνης LCD, η οποία φωτίζεται σε 2 διαφορετικά χρώματα (λευκό και ανοιχτό μπλε) και έχει δυνατότητα να συνδεθεί με κινητό τηλέφωνο, μέσω της πλατφόρμας Aprilia MIA.
     
    Νέο είναι το ABS, που είναι δύο καναλιών και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Bosch. Το νέο ABS φέρει σύστημα περιορισμού της ανατροπής προς τα εμπρός (το γνωστό endo) σε περίπτωση φρεναρίσματος ανάγκης. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι επίσης νέα και προέρχονται από την Michelin, με το πίσω ελαστικό να έχει πλέον πλάτος 140 χιλιοστών.
     
    Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο με die-cαst ενισχύσεις, ενώ σύμφωνα με την Aprilia, το φινίρισμά του και το βάψιμο του είναι υψηλότερης ποιότητας –κάτι που έγινε και στον κινητήρα, τα μαρσπιέ και τις τιμονόπλακες. Το εμπρός πιρούνι είναι τύπου USD, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο και ασύμμετρης σχεδίασης, για κορυφαία συμπεριφορά. Στο εμπρός φρένο, χρησιμοποιείται πλέον ακτινική δαγκάνα 4 εμβόλων, με δίσκο 300 χιλιοστών και μεταλλικά σωληνάκια υψηλής πίεσης. Η Aprilia δηλώνει ότι το εμπρός φρένο του RS 125 είναι «το κορυφαίο στην κατηγορία».
     
    Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 14,5 λίτρων, ενώ κάτω από την σέλα υπάρχει χώρος επαρκής για την αποθήκευση έως ενός tablet 8 ιντσών ή άλλων αντικειμένων. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση USB θύρας παροχής ρεύματος στον αποθηκευτικό χώρο, όπως επίσης και σύστημα quickshifter.
     
    O κινητήρας των 125 κυβικών έχει αλλάξει εξολοκλήρου στον τομέα των θερμοδυναμικών, με ανασχεδιασμένο θάλαμο καύσης, αγωγούς εισαγωγής και εξαγωγής, εκκεντροφόρους, φίλτρο αέρα, νέο μπουζί ιριδίου, σύστημα εξάτμισης, νέο εγκέφαλο και νέους καταλύτες. Η Aprilia δηλώνει ότι η Aprilia RS 125 φέρει βελτιωμένη καμπύλη ροπής και αποδίδουν την μέγιστη ισχύ τους σε χαμηλότερες στροφές, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου. Διαφορετική είναι και η σχέση τελικής μετάδοσης, η οποία γίνεται κοντύτερη με πίσω γρανάζι 58 δοντιών για αίσθηση καλύτερης απόκρισης και εντονότερων επιταχύνσεων στις αστικές συνθήκες.
     
    Aprilia RS 125: 5.270 ευρώ
    Aprilia RS 125 GP Replica: 5.420 ευρώ